Pe 9 mai 2018, Asociația Studenților de la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării – ASPFC organizează Conferința Studențească a Departamentului de Științe Politice, cu prilejul Zilei Europei. În fiecare an, marcăm Ziua Europei prin acțiuni organizate în cadrul Universității de Vest din Timișoara, evenimentul din 2018 aflându-se la ediția a V-a.

Tema din acest an, „Mersul la vot: responsabilitate sau indiferență?”, conturează unul dintre drepturile fundamentale ale cetățenilor unui stat democratic.

Conferința are caracter interdisciplinar și se adresează studenților dornici să dezbată un subiect cheie într-o democrație: exprimarea prin vot a voinței cetățenilor și refuzul unei părți tot mai mare a electoratului de a se implica în alegerea reprezentanților politici. Pe fondul scăderii participării la vot la nivelul fiecărui stat membru al Uniunii Europene, vom încerca să descoperim împreună cauzele acestui deficit democratic.

Crezi în puterea fiecărui vot de a face o diferență? Consideri că votul obligatoriu nu poate reprezenta o soluție? Susține-ți punctul de vedere în cadrul conferinței și ai șansa să îți exersezi tehnicile de argumentare și vorbit în public.

Ne vedem pe 9 mai, începând cu ora 11:00, în Aula Bibliotecii Centrală Universitară „Eugen Todoran” (BCUT).