Cea mai importantă caracteristică a democrației este implicarea cetățenilor în luarea deciziilor. Dar se întâmplă acest lucru în democrația românească? Sunt cetățenii o sursă de inspirație pentru rezolvarea problemelor? Protestele masive ale ultimilor 28 de ani sugerează o ruptură între reprezentanți și alegători. Momentele de dintre alegeri sunt pentru cetățenii români momente de moarte civică. Care a fost evoluția democrației românești și ce a influențat participarea activă a cetățenilor în viața politică?

ASPFC propune analiza a 4 momente importante ale istoriei românești postdecembriste cu scopul de a identifica cele mai mobilizatoare teme pentru cetățenii români, precum și cele mai eficiente practici prin care aceștia pot influența deciziile politice.

Vom aborda astfel Mineriada din 14-15 iunie 1990 pentru a înțelege punctul de plecare al societății civile românești, precum și ”Greva Repetenților” care în 1995 scotea în stradă peste 100.000 de studenți. În cea de-a doua zi a conferinței vom face un salt în anii 2012 și 2013 pentru a înțelege cum grija pentru sănătatea și dragostea pentru natură au reînviat spiritul civic românesc, iar anii 2015 și 2017 ne vor oferi lecții noi despre solidaritate, mobilizare și dialog.

Vino alături de ASPFC pe 17 și 18 Mai ca să afli răspunsuri, să pui întrebări și să decidem împreună ce putem face pentru o Românie mai implicată și mai democratică! Nu-ți lăsa viitorul pe alte mâini, haide să îl construim împreună! Implică-te civic!